Thursday, July 1, 2010

Pindah Rumah Lagi

Nasib laa belum masuk 7 kali aku pindah rumah. Orang dulu-dulu kata kalau sampai 7 kali mau papa kedana. Harap-harap tidak laa, haha.

Aku pindah hari Rabu. Amik lori sewa dari Manjung import mai ke sini untuk angkut barang. Nasib baik ada abang Chaq dan Hadi datang tolong. Risau jugak aku sebab nampak macam tak muat aje, bukan apa masa kat sini ada beberapa barang yang aku dah tambah, lori pulak yang sama. Adjust punya adjust akhirnya berjaya jugak laa bawa masuk semua barang. Alhamdulillah.. semua boleh angkut, selamat...

Dah dekat nak angkut barang pun mamat ni sempat lagi mengadap game

Hadi sampai dulu. Abang Chaq dengan gaya 'deras' nya..haha laju giler abang aku ni angkut barang

Pagi tu jugak baru nak bukak semua aircond

Kawan-kawan Nabila pun ada datang melawat, siap bagi hadiah macam-macam lagi.

Selesai angkat barang lori terus jalan dulu. Lewat sikit lepas settle dengan owner rumah tu aku pun terus gerak ke kampung. Bertolak laa kami dengan sorang satu kereta berteman sorang satu anak. Masa lori sampai di Manjung abang Nan dengan Joy siap-siap dah tunggu dulu. Aku pulak dekat jam 8 lebih baru sampai.

Maka seperti kapal pecah lah rumah aku ni selama seminggu lebih. Ada aku kesah?? Janji dapat balik Manjung yang indah permai ni....itu sudah buat aku amat-amat bersyukur.

No comments: