Sunday, March 31, 2024

Pakistan Road Trip - Day 14

2 October 2022

Islamabad - Day 2

Hari terakhir di Pakistan ni. Malam nanti dah nak ke airport. Jadi masih ada masa untuk jalan -jalan atau beli souvenir apa yang patut. Untuk makan, kami ke area KFC sekali lagi, tapi kali ni makan di sebuah restoran di tingkat atas. Boleh tahan jugak rasa makanannya. Alhamdulillah.

Makan pagi merangkap tengahari sekaligus

Nasi kuah dhal ni macam bubur pun ada. Agak sedap.... depa suka

Tempat berikutnya adalah National Monument. Masa ni agak panas. Mengantuk aku, jadi aku tak masuk pun tempat ni sekadar menunggu dalam kereta sementara depa bertiga masuk ke dalam. Depa pun tak lama kat sini. 


Beli ais krim dulu


National Monument ni dibina sempena melambangkan simbol kesatuan rakyat Pakistan

Nice architecture

Cameraman


Brader ni semua benda nak tambah lemon. Air tebu pun tambah lemon. Style depa lah kot...sampai kena larang lah😁


Berikutnya kami ke stesen minyak / car wash untuk mencuci kereta sebelum dipulangkan. Maklumlah dah 14 hari ke sana-kemari mestilah dah kotor.


Sampai dah masa membeli souvenir jadi kamipun google beberapa kedai. Susah pulak nak jumpa, map dia silap kot. Akan tetapi jumpa jugak tempatnya kat area bazar. Banyak kedai souvenir sini....puas hati. Harga pun berpatutan. Jadi kami pun belilah apa yang sesuai.

Habis tempat ni terus balik ke Guesthouse sebab dah berjanji dengan owner kereta. Sampai masa owner pun tiba di Guesthouse dan ambik balik kereta Honda Civic dia. Suasana dalam kedai souvenir

Bergambar depan Guesthouse

Terus berkemas- kemas sebab dah nak ke airport malam nanti. Untuk ke airport aku request owner guesthouse hantar kami ke sana. Bayarannya berapa ntah tak berapa ingat.

Ramai betul orang kat airport malam-malam macam ni. Apapun sempat aje sebab masih ada banyak masa. Dalam pukul 2 pagi, flight pun departure menuju Kuala Lumpur. Maka tamatlah percutian selama 14 hari di Pakistan.

2 comments:

Mulan said...

National Monument tu unik cantik. Nampak ice cream memang sedap sebab cuaca sekarang agak panas. Air tebu dgn lemon sedap, di Vietnam pun ada.

Am said...

Tu la. Berasa macam Pakistan semua tempat cantik belaka