Friday, March 30, 2012

First Survey Lorient

Catatan 17 Mac

First time aku ke pekan Lorient dengan family hari Sabtu minggu pertama sampai. Sebelum ni singgah gitu-gitu aje masa pergi dan balik dari office. Lagi pun anak aku teringin sangat nak try makan kebab, walaupun aku dah cakap kebab Malaysia lagi sedap.

Cari punya cari kedai kebab tak jumpa pun, aku pun bagitau dia, takdak rezeki Haikal kot nak makan kebab hari ni. Dalam perjalanan nak balik tu rupanya terjumpa jugak kedai kebab Turki tu. Suka la dia. Belilah kebab, tapi rasanya mestilah tak sama dan tak sesedap kebab kat pasar malam. Sampai sekarang ni dia tak pernah mintak kebab lagi.

menunggu bas


Tempat kerja DCNS



Kedai kebab



Depan Careffour - Selain dari Giant, tempat ni pun favourite jugak

Masa ni jugak kami pergi register Sim Card France untuk handphone dekat service provider 'Orange'. Terimakasih banyak kat Firdaus rakan BNS yang sudi bawak aku ke tempat ni....maklumlah orang baru mana tau pasal tempat ni semua. 

Lama jugak tunggu sebab kat sini depa suka melayan customer style meleleh dan lama-lama. Apatah lagi kalau opah-opah, macam-macam soalan ditanya dan dijawab dengan panjang lebar......adeh.  Alang alang dah jauh berjalan ke sini tunggu jugaklaa. Jenuh que.

Balik tu wajib la singgah Carrefour Lorient sebelah Hotel Ibis untuk beli barang dapur, maklumlah makanan dalam tin pun sudah mau habis.