Sunday, October 6, 2013

Gambar Kenangan Zaman Baby Dan Renek Anak Anakku



Masa dok saja-saja ni seronok pulak aku rasa bila tengok gambar-gambar lama anak anak aku ni... zaman depa kecik dan renek lagi.

Depa ni jalan mana-mana pun suka tidur dalam kereta. Dekat pun boleh tertidur jugak. Siap siap kena set-up seat belakang kereta untuk depa tidur. Susunan yang sungguh selesa....udah macam katil aje nampaknya.

Masa ni kamera digital belum popular lagi. Kalau ada pun mahal dan aku mana mampu nak beli lagi. Masa tu kalau tangkap gambar, mesti berharap sangat la gambar-gambar tu semua menjadi bila dicuci kat kedai gambar. Kalau nasib tak baik gambar pun gelap aje. Bukan macam zaman sekarang.....ribu-ribu gambar boleh tangkap.


Kakak masa baru lahir

Adik 





Ada sekali tu kek birthday Nabila ni kena tulis 2 nama....kalau tidak adik dia nangis...kalau kek birthday adik tak bagi kongsi nama pulak....ada ke patut???


Gambar ni kat Danga Bay masa aku kerja kat Sime Darby Engineering Pasir Gudang. Masa ni dah besar sikit...kakak 8 tahun dan adik 5 tahun.



Alhamdulillah Allah telah mengurniakan sepasang anak cukup untuk menghiburkan kami suami isteri.....kalau Allah tambahkan lagi itu kira bonus bagi kami...

"Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu. Sesungguhnya Engkau jualah Tuhan Yang melimpah-limpah pemberianNya.

No comments: