Friday, April 5, 2024

Islamabad - Kuala Lumpur - Glenmarie Shah Alam - Manjung

3 October 2022

Perjalanan pulang ke Kuala Lumpur lancar aje. Untuk makan malam dalam flight nasi biriyani rasanya. Sampai di KLIA lebih kurang pukul 11 pagi. Keluar dari airport macam biasa ambik ERL ke Stesen Salak Tinggi. Lepas ambik kereta, terus ke Medan Selera berdekatan. Singgah lunch dululah. Apa lagi.
 
Suasana KLIA. Kasi tukar Rupee ke RM dululah

Tak ramai dalam ERL time ni 

Aku ingat depa nak ajak balik terus ke Manjung. Tak perasan aku masa bila depa plan nak melepak satu malam di Hotel Glenmarie Shah Alam. Rupanya Nabila dapat diskaun teruk melalui shoppe. Ini sudah bagus. Mana taknya 2 buah deluxe connecting room sekali dengan sarapan untuk 4 orang hanyalah RM200 lebih aje. Terbaiklah.

Lega rasa memandu jalan kat Malaysia ni. Maklumlah setelah 2 minggu melalui jalan jalan sukar di Pakistan 

Alhamdulillah dah sampai Glenmerie. Ni bilik pertama. Bilik kedua kat sebelah dengan connecting door.
Hotel ni memang bestlah. Bantal dia memang terpaling selesa 😀

View dari bilik. Tu ada orang tengah main golf. Swimming pool pun ada tapi tak sempatlah nak mandi


Makan malam order nasi goreng dan 4Fingers 

Cafe

Sarapan. Antara menu yang ada. Rasa nikmat betul dapat makan makanan Malaysia yang sedap ni hahaha

Yang ini pun sedap juge

Jom le balik anak oi dok buat gaya haru apa kat situ 

Lepas checkout terus menuju ke Manjung. 

Singgah makan dulu. Area mana ntah tak ingat. Maka terlerailah rindu Haikal nak makan char kueteow macam yang dia dok craving masa kat Yasin Valley haritu 

Tak habis lagi nampaknya kami dok mengulang ulang sembang pengalaman indah di Pakistan. Sepanjang jalan dok terkenang kenang akan keindahannya.

Sampai 2024 ni pun aku masih lagi  dok tengok tengok video Pakistan yang kami ada.

Ternyatalah Pakistan memang best. Tersenarai antara destinasi terbaik yang kami pernah pergi selain Swiss dan New Zealand.

No comments: